warcraft for mac and pc

Discussion in 'Third party hardware, software and accessories' started by bigfellow, Jul 2, 2005.

  1. bigfellow

    bigfellow Guest

    is this possible? both mac and pc connected via LAN
     
  2. suavecito

    suavecito PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 13, 2005
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    525
    Gender:
    Male
    Location:
    Elm Street
    Yup, i used to play WCIII with my officemates PC via lan.
     
  3. bigfellow

    bigfellow Guest

    howd you do it? any configuration? tried it but didnt work, btw direct ito,
    tried the connection with internet it workd, but games havent tried

    thanks in advance
     
  4. suavecito

    suavecito PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 13, 2005
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    525
    Gender:
    Male
    Location:
    Elm Street
    what do you mean direct? no configuration needed. just create a lan game on your mac and the pc will detect a local server then they can join the game.
     
  5. bigfellow

    bigfellow Guest

    direct. without using hub,
     
  6. Kenneth

    Kenneth Moderator

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    3
    I think bigfellow is using a crosscable. If that is the case, I think you'll need to set your network config to static IP? and then have the PC detect it.
     
  7. bigfellow

    bigfellow Guest

    thats the right word kenneth, thanks
     
  8. vicicasas

    vicicasas Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    691
    Likes Received:
    0
    My wife, my friend and I used to meet up and play Warcraft III on our PowerBooks whenever and wherever we wanted ... all one of us had to do was create an ad hoc network from his/her AirPort card and the rest of us would connect to it. We played at Resto 12, we played at Starbucks, we played in my living room...

    Loads of (wireless) fun.
     
  9. arcy

    arcy Member

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Waterloo, ON
    Hey bigfellow. Tama yung sabi ni Kenneth you must set it up in such a way na magkita yung Mac and PC mo. At least they can see each other via a ping or better yet, ma-open mo yung folder ng PC from your mac. BTW, dapat sigurado ka na-ok yung cross connect cable mo with the Ethernet send and receive criss-crossed para gumana sya.

    The next trick is to make sure that the Warcraft version is the SAME in the Mac and PC. I think the lower right portion of the first screen upon loading Warcraft will show you the version number. Sa office namin dati I maintain 2 versions on my Mac, the old and original version to play with officemates. The latest and upgraded version to play in battle.net.

    If both these things are ok then there should be no reason why you can not play and kick the PCs ass :)
     
  10. bigfellow

    bigfellow Guest

    i think i didnt check the version, yung cable nag wowork for sharing internet, so i guess i have no problem with the connection,

    thanks a lot mac gurus
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!