Standard toolbar on MS Word

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by zagu, Jan 29, 2006.

  1. zagu

    zagu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    2,671
    Likes Received:
    141
    Gender:
    Male
    Location:
    Makati,
    hi, i have been using my Ms Word for awhile now but suddenly i cant seem to find the Standard tool bar which is the most important tool bar in MS word. under standard tool bar is the save,open,new,etc. I tried using help but to no use. I've tried clicking
    view--->Toolbars--->standard(check) it still does not appear. But i tried it on Excel and everything is fine there. Its just word. Can anyone help me. Thanks i really need to fix this quick :)

    Or can i just delete microsoft and install it again?
     
    #1 zagu, Jan 29, 2006
    Last edited: Jan 29, 2006
  2. Sabonis

    Sabonis Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    986
    Likes Received:
    85
    You can try to customize then add the buttons that you need.
     
  3. Dave_D

    Dave_D Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    2,113
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ortigas Center, Pasig
    Try going to Tools > Customize > Customize Toolbars/Menus.

    From there put a check on the Standard Toolbar and click on the Reset button.

    You can then try going back to View > Toolbars and put a check on the Standard Toolbar.
     
  4. zagu

    zagu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    2,671
    Likes Received:
    141
    Gender:
    Male
    Location:
    Makati,
    dave, i did that already same results no standard toolbar...

    Sabonis, hassle to make/customize e. I just want the normal/basic.


    Cant i just reinstall my whole officep rogram? would that solve the problem? i tried reinstalling the word but got the same result still no standard toolbar. Does office keep preference files or something like that which i could erase?
     
  5. Sabonis

    Sabonis Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    986
    Likes Received:
    85
    I don't know if this will work but you can try trashing the preference for MS word if you suspect that this is giving you the problem.

    No harm in trying di ba?
     
  6. Dave_D

    Dave_D Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    2,113
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ortigas Center, Pasig
    Yes.. instead of a re-install, you should first try to delete

    com.microsoft.Office.prefs.plist

    Just make sure you have your serial number nearby as Office 'may' require you to enter them again.

    Also, you could just make another account and use Word and see if the problem is indeed with the main app itself or just the preferences files.
     
  7. zagu

    zagu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    2,671
    Likes Received:
    141
    Gender:
    Male
    Location:
    Makati,
    where do i find that? sorry i dont usually touch system files or something like that. Thanks
     
  8. Dave_D

    Dave_D Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    2,113
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ortigas Center, Pasig
    I just used spotlight to find it.

    In the spotlight window, do a show all and from the new window, click on the small italicized 'i' to show you where exactly the file is. Although, from the spotlight detail window, you can just drag the file in question to the trash.
     
  9. Sabonis

    Sabonis Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    986
    Likes Received:
    85
    Be very sure that you are trashing only the ".plist" file.
     
  10. Sabonis

    Sabonis Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    986
    Likes Received:
    85
    It's actually in the library/preferences folder. Forgot to post this earlier.
     
  11. zagu

    zagu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    2,671
    Likes Received:
    141
    Gender:
    Male
    Location:
    Makati,
    Thanks... what i did was i deleted the microsoft office and installed it again. Now its working fine :)
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!