SMS software

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by pael, Apr 27, 2008.

  1. pael

    pael Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Taguig
    Hi, I'm currently using a simple widget (forgot the name) that allows me to send SMS via dashboard (with address book lookup)... however, I'm looking for an app that will allow me to read the messages on the phone (and update the inbox realtime). Do you know any?
     
  2. filiusdei

    filiusdei Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Location:
    Quezon City, Philippines
  3. ed2randre

    ed2randre Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
  4. pael

    pael Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Taguig
    thanks for the tip! I will definitely try it.

    I had a good experience before in using float's mobile agent in windows (for SE phones only). I was able to archive ALL of my SMS for a year! hehehe. goodthing about it, you can view all your SMS (sent/received) even without your phone :)
     
  5. madmax168

    madmax168 Active Member

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    15
    BluephoneElite 2 is the best. It can even use the Mac's speaker and mic for handfree talk through.
     
  6. pael

    pael Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Taguig
    just tried it, I wasn't able to hear my call but the person on the other line was able to hear me speaking via the macbook mic. how do you enable handsfree voice call?
     
  7. p.pipster

    p.pipster PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    413
    Gender:
    Male
    Location:
    Ontario
    Aye, it's not free.
     
  8. filiusdei

    filiusdei Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Location:
    Quezon City, Philippines
    @p.pipster
    no it isn't. but version 1 WAS. ü you may search other mac forums for the links for Bluephoneelite 1..

    @pael
    i don't think there's a 'handsfree' feature, only 'talkthrough' which means you can use your mac instead of your phone to talk ü it's not a very advanced feature.. if you use your built-in mic and speakers the other party's ears will hurt from feedback. ü it works well, though, if you have earphones. ü
     
  9. pael

    pael Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Taguig
    @filiusdei

    I'm referring to the talkthrough :) I can't seem to make it work. :)
     
  10. 48check

    48check Member

    Joined:
    Mar 23, 2006
    Messages:
    818
    Likes Received:
    2
    Yeah. That happened to me too. I didnt bother testing it any further because that entails call costs haha!
     
  11. viral_variance

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    512
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    hi all,

    my bluephone elite work fine the first time. (i'm using a SE p1i btw). now, after some restarts and a few days, i decided to use it again but this time, whenever i try to start the Bluephone Enabler from my P1i, i get the ff. error


    APPLICATION CLOSED
    Application: Main
    Reason Code: SDP Server
    Reason Number: 12


    i can't using my BPE already as the Blue phone enabler won't start on the phone.

    anyone who had similar issues?
     
  12. lesterjune

    lesterjune Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    838
    Likes Received:
    12
    Location:
    Makati
    I tried using the trial copy of this one. Version 2.1 already. However, I can't seem to import my phonebook from my Motorola V3X to Apple's Address Book app. So I still have to enter the numbers manually when making a text or call. Anyone who encountered the same problem?
     
  13. Shinrai

    Shinrai Guest

    When BPE dies on me, I just reinstall (after saving the messages). iSync might solve the import issue of contacts. From what I can tell, BPE uses the contacts you put in your phone.
     
  14. lesterjune

    lesterjune Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    838
    Likes Received:
    12
    Location:
    Makati
    Thanks. It's working na. I need to synchronize via iSync muna pala. I thought synchronization will be done inside BPE. However, phonebook entries from the SIM are not read, only from the phone's phonebook :(
     
  15. Shinrai

    Shinrai Guest

    I use Missing Sync myself, great extender on what iSync can do. BPE only can save messages and call info. You need to import the sim contact to phone then iSync. Then, you can also export to Google Contact for offsite backup.
     
  16. ijingo

    ijingo Active Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    0
    Location:
    Quezon City
    where can i buy BPE? do i need to buy this online? thanks muggers.
     
  17. nismo

    nismo Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Guys will this work on a iPod Touch?
     
  18. johannes

    johannes PhilMUG Chairman
    Staff Member Chairman

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    9,878
    Likes Received:
    1,292
    I believe not, nismo.

    According to the website, a Bluetooth mobile phone is required. Since the iPod Touch doesn't have Bluetooth and isn't even a phone, I believe BPE won't work with it.

    Here's a list of compatible units:

    http://mirasoftware.com/BPE2/phones/
     
  19. ijingo

    ijingo Active Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    0
    Location:
    Quezon City
    mirasoftware indicated that if ever you want to purchase BPE2, dowload the trial version first. i want to purchase this software, is it possible to encode the registration from another computer?
    Thanks
     
  20. rafaelc378

    rafaelc378 Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    5,464
    Likes Received:
    2
    @ijingo: I think as long as you encode it onto the computer on which it's installed, you're good to go.
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!