Smart VoLTE and VoWiFi

Discussion in 'Smart Communications' started by Adarna, Oct 5, 2016.

  1. neilrg

    neilrg PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    424
    What's with the language though? We're not on Facebook.
     
  2. King

    King PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    1,525
    Likes Received:
    522
  3. pepspeps

    pepspeps Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    947
    Likes Received:
    175
    Gender:
    Male
    Location:
    ::1
    ^ That's good news!

    Still not reflecting on my OP6 though. I'll try to call them if they can provision it manually.

    EDIT:
    Yeah, the CSR that I talked to said that only the devices listed in their FAQ are the ones currently supported on their VoLTE and VoWiFi service. New reason to get a new phone? :whistle:

    [​IMG]
     
    #163 pepspeps, Nov 25, 2020
    Last edited: Nov 25, 2020
  4. Fervish

    Fervish Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    703
    Likes Received:
    69
    My Xiaomi Mi10T using my prepaid TNT.
     

    Attached Files:

  5. joethemobile01

    joethemobile01 Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    213
    Likes Received:
    67
    Kelangan mo ichange yung Profile na active via PDC Tool for OnePlus devices. But this has been recently disabled sa Android 11 nila.
     
  6. pepspeps

    pepspeps Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    947
    Likes Received:
    175
    Gender:
    Male
    Location:
    ::1
    Yep, already tried the PDC and EfsTool method. No-go on both.

    Mine's still on Android 10 btw.
     
  7. joethemobile01

    joethemobile01 Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    213
    Likes Received:
    67
    Sa PDC Tool select Commercial DT-VoLTE profile yan gamit ko before with SMART postpaid and both VoLTE & VoWIFI works.


    1209113C-4465-4B41-92FB-714495C1C1BC.jpeg
     
  8. pepspeps

    pepspeps Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    947
    Likes Received:
    175
    Gender:
    Male
    Location:
    ::1
    Yeah, unfortunately it is a still no-go on my phone. Already rebooted.

    Thanks for the info though.

    [​IMG]

    [​IMG]

    FYI, bought this factory unlocked at Digital Walker more than 2 years ago.

    I'll try again tomorrow, maybe my luck can be better by then.
     
  9. neilrg

    neilrg PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    424
    Is your sim card provisioned for VoLTE and VoWiFi?
     
  10. pepspeps

    pepspeps Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    947
    Likes Received:
    175
    Gender:
    Male
    Location:
    ::1
    Yes. All prepaid subs from Smart and TNT should be provisioned for both, as long as it is an LTE capable SIM.

    I found a SmartPH MBN profile extracted from a Vivo phone, loaded it up into my handset using the EfsTool method but still does not work. Profile includes already the Smart ePDG server (epdg.epc.mnc003.mcc515.pub.3gppnetwork.org). I give up, for now...

    I think this is really on the backend of Smart if they will be pushing the proper VoLTE modem profiles on the older handsets.
     
  11. joethemobile01

    joethemobile01 Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2015
    Messages:
    213
    Likes Received:
    67
    FYI, not all Prepaid subs have VoLTE / VoWIFI provisioned. I have a SMART Prepaid 5G SIM as well and I don't have VoLTE / VoWIFI on that sim, only my SMART Signature SIM has it. So probably its your sim card has the issue, you can try contacting SMART and have it provisioned.

    As per FAQ, Select SMART / TNT Prepaid lang meron so basically not all.

    FAQ:
    Bro if you don't mind, may message ako sayo via PM, thanks!
     
    Fervish likes this.
  12. Arveen Landa

    Arveen Landa New Member

    Joined:
    Oct 28, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mandaluyong
    voice and sms na yung nasa IMS ko pero bat wala parin akong VoLTE and VoWifi sa Globe?
     
  13. neilrg

    neilrg PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    424
    Try enabling Airplane Mode, check the IMS Status, and if it's the same try making a call. If it goes through, you're on VoWiFi.
     
  14. gino0112

    gino0112 Member

    Joined:
    Apr 28, 2013
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    Pasig, PH
    Seems like Smart is the first to be certified for VoWiFi. I hope other Apple devices will be able to use the cellular account without the phone being nearby na.
     
  15. neilrg

    neilrg PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    424
    Just for fun, I did a teardown of Globe's and Smart's latest carrier updates (version 45.1 on iOS 14.3). I found these tidbits:

    -Globe doesn't seem to support HD audio (AMR-wideband codec) for calls yet. No trace of this on their carrier bundle. Smart does.
    -Globe doesn't support WiFi Calling on roaming. Smart does, which means you can save on roaming calls and texting costs. If you're lucky (i.e. if this feature works on Smart), your phone could even piggyback its Smart WiFi Calling connection over a local tourist SIM card, so you can make calls and texts using your Smart line everywhere abroad as long as your local SIM card has data service. It's basically WiFi Calling over cellular data of the local SIM.

    Here is Globe's WiFi Calling on roaming config
    Globe_VoWiFI_Roaming.png

    This is Smart's.
    Smart_VoWiFi_Roaming.png
     
    l7224, ayami, Cruncher and 1 other person like this.
  16. Shinahashirome

    Shinahashirome Active Member

    Joined:
    Feb 1, 2013
    Messages:
    371
    Likes Received:
    125
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Piñas, Manila
    If this really works, then this is great news!
     
  17. onyx

    onyx New Member

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    Manila
    Ang hassle lang kailangan pang i request ipaactivate VoWiFi and VoLTE sa Globe unlike sa Smart na automatic meron lahat ng device na capable for VoWiFi/LTE

    Nag request ako ngaun, activated in 30mins. Samsung phone
     
  18. yammie

    yammie Active Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    26
    I did not request from Globe to have VoWiFI but I see it’s now activated on my phone. Maybe they are rolling it out before the official iPhone 12 launch in PH.
     
  19. Arveen Landa

    Arveen Landa New Member

    Joined:
    Oct 28, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mandaluyong
    depende din ba sa location ang VoWifi gaya ng VoLTE or need mo lang talaga ng wifi?
     
  20. rnav18

    rnav18 Active Member

    Joined:
    Dec 9, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    83
    Location:
    Quezon City
    These options to activate VoLTE and VoWiFi appeared in my GlobeOne app today:

    [​IMG]
     
    vincer and Shinahashirome like this.

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!