Problems with iMovie '08

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by quasar, Oct 27, 2007.

  1. quasar

    quasar Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    957
    Likes Received:
    29
    Gender:
    Male
    Location:
    Pasig City
    A few hours ago, I created a short training video (around 3 minutes in length) on iMovie '08 (7.1) using video imported from a Sony DCR-TRV10 Handycam. Satisfied with the work I did so far, I quit iMovie to take my dinner. I didn't export/save the video to another format since I wasn't done yet.

    When I went back to iMovie after a few hours, I couldn't get iMovie run; it immediately crashed after launching. Eventually, after about a dozen attempts, I was able to get iMovie to run without crashing, but only for about 10 minutes. In that span of time, I noticed that many thumbnail clips in the Library and Project panes were grey boxes. I was able to play the training video I created, but the portions corresponding to the greyed thumbnails had no audio. I tried exporting the Project, but iMovie crashed as it was about to complete the process.

    Later, I was able to determine there was nothing wrong with the software itself since I was able to successfully launch it using another account. So, I trashed the iMovie Projects and iMovie Events folders. iMovie launched without crashing.

    What could I be done wrong? Tomorrow, I'll re-import the video from the Handycam and see if the same problem develops.
     
  2. amagalso

    amagalso New Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Manila
    Im also having problems with iMovie 08. Idunno if its my machine's limitation or a bug. There are some videos stored in iPhoto that when imported to iMovie and you hover the cursor to the thumbs, it does preview the correct clip. Resorted back to HD project
     
  3. Treb22

    Treb22 Active Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    2,682
    Likes Received:
    19
    Help.
    iMovie does not launch when done so, it keeps on prompting me to relaunch it which i did numerous times already.
    What could be wrong?
     
  4. uio

    uio Guest

    maybe it's time to try final cut studio.:cool:
     
  5. fullquiver8

    fullquiver8 New Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Baguio City
    iMovie 06 is still available as a single download. I have had pretty good success with 08 but like to have 06 handy for those quick projects.
     
  6. trina

    trina Member

    Joined:
    Sep 24, 2004
    Messages:
    134
    Likes Received:
    6
    Location:
    Quezon City
    I'm also having problems with iMovie '08. I was able to import one whole tape from a Sony Handycam (DCR TRV 22E) without any problems and was able to view the clips immediately after. When I tried importing another tape, it would not transfer. iMovie '08 would recognize my camera (the import screen will appear when the cam is plugged) but once I click import, I see the footage on the cam LCD for about 2 mins (not on my computer screen) and then it would stop. I have tried restarting a couple of times but still no luck. Is anyone else having the same problem?
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!