Now free: Proteus

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by elbert, Feb 24, 2006.

  1. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    Proteus is a multi-platform chat client, just like Adium. It used to be shareware, but now it's FREEWARE.

    When you launch it though, you'll be given the options to enter a registration key, use the free trial or purchase the product. Select purchase and go through the eSellerate process, as if you'd be buying. Don't worry, it won't ask you for credit card details. It's just a process that's been built into the software, which the developers promise to remove in the next release.

    Enjoy!
     
  2. arcy

    arcy Member

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Messages:
    280
    Likes Received:
    0
    Location:
    Waterloo, ON
    Thanks Elbert. Cool itong Proteus.

    YM and AIM ang regular kong ginagamit and now I only need to have Proteus running :)
     
  3. vicka0810

    vicka0810 Member

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    before i download.... was just wondering how is this different from Adium? is it better or should i just stick to Adium for the meanwhile?
     
  4. AJLumantao

    AJLumantao Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Location:
    Manila, Philippines
    Yes, since I've been using Adium since the start. Although yeah, I notice a few glitches here and there.
     
  5. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    If Adium's duck is annoying you, then try Proteus. It's a bit more serious.

    I've been using it, I can't tell yet which of the two is better.
     
  6. hannibal

    hannibal Guest

    proteus is ok, especially now that it's free. but i prefer adium's xtras and added custom features. i am not so sure but i think there is very limited customization (events, appearance, contact list, message box, etc.) with proteus. so, am staying with adium for the meantime.
     
  7. longbeard

    longbeard Active Member

    Joined:
    Aug 13, 2004
    Messages:
    1,874
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hong Kong
    Has anyone experienced when quiting Adiumx that it hangs..
     
  8. dementia

    dementia Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    603
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pasig, Philippines
    Mine does.
     
  9. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    I'm now loving Proteus. I like the chat skins as well. I think it's a way more elegant implementation than Adium. I don't miss that duck one bit.
     
  10. loko__loko

    loko__loko Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    4,176
    Likes Received:
    39
    let me try that..

    my duck in the dock is invisible, im wondering why
     
  11. h.chua

    h.chua Active Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Singapore
    I can't seem to run Proeteus. I'm using Adium but am trying out Proteus because Adium can't send files to Yahoo Messenger users. however, after mounting the dmg file, and dragging the app to the Applications folder, when I run it nothing happens. The icon appears on the dock then disappears just as fast. I tried right clicking it, then I went to show package contents and under Mac OS folder, ran it under terminal. Here's what it said:

    Last login: Sun May 21 20:37:22 on ttyp1
    Welcome to Darwin!
    Chua-2:~ Chua$ /Applications/Proteus.app/Contents/MacOS/Proteus; exit
    Proteus(277,0xb8303100) malloc: *** vm_allocate(size=3221225472) failed (error code=3)
    Proteus(277,0xb8303100) malloc: *** error: can't allocate region
    Proteus(277,0xb8303100) malloc: *** set a breakpoint in szone_error to debug
    Bus error
    logout
    [Process completed]

    I hope someone can help me. Thanks a lot!
     
  12. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    Locate the file named com.alientechnology.Proteus.plist. You can Spotlight it or go directly to your user library ~/Library/Preferences.

    Trash that file and relaunch Proteus. You'll need to setup all the accounts from scratch though.
     
  13. h.chua

    h.chua Active Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Singapore
    There is no such file. I tried both, using spotlight and manually locating it. I just extracted the .dmg file, dragged the icon to the applications folder, then double clicked it from the applications folder.
     
  14. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    are you in your User folder? It should be in Macintosh HD > Users > username > Library > Preferences.
     
  15. h.chua

    h.chua Active Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Singapore
    yes sir, double checked it.
     
  16. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    Please delete the Proteus application, download it again and then drag into your Applications folder once more.
     
  17. h.chua

    h.chua Active Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Singapore
    i did. same thing.. argh.. :(
     
  18. h.chua

    h.chua Active Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Singapore
    i don't know if i did a complete uninstall. I right clicked the app then selected Show Package Contents; deleted the contents; back; move to trash; empty trash.
     
  19. elbert

    elbert Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    13,923
    Likes Received:
    12
    Location:
    Manila
    can you try it with an alternate user account? See if that works.
     
  20. vicicasas

    vicicasas Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    3,040
    Likes Received:
    0
    I'm having the same problem .... it ran fine on my 12" PB but no longer seems to be working on my new MBP.

    h.chua, are you on an Intel Mac as well? If so, that could be the root of the problem.
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!