iMovie problem

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by esdiway, Jul 14, 2008.

  1. esdiway

    esdiway Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Hello, i'm a 2 week mac user and i'm having problems with imovie (version 7.0).

    it's the only ilife app that won't launch with an error "You cannot use this version of the application iMovie with this version of Mac OS X."

    My OS X is version 10.5.4 and my system is MBP 2.4ghz.

    I tried downloading and running the iMovie upgrades but they won't proceed either saying that "an eligible iMovie app is not installed or something".

    Can anyone help please? :(

    Thanks in advance.
     
  2. Theus

    Theus PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    4,996
    Likes Received:
    1,564
    Location:
    Antipolo / Las Pinas
    trash it and reinstall using your installer disc. there may be a way to correct this without re-installing but i personally find re-installing less of a hassle. had similar issue with iDVD before. hth.
     
  3. esdiway

    esdiway Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    do i need to trash all the ilife 08 apps? or just imovie before reinstalling? thanks!
     
  4. Theus

    Theus PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    4,996
    Likes Received:
    1,564
    Location:
    Antipolo / Las Pinas
    just iMovie :)
     
  5. quasar

    quasar Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    959
    Likes Received:
    29
    Gender:
    Male
    Location:
    Pasig City
    In addition to what Theus suggested, run Software Update after reinstalling iMovie to get the latest patch.
     
  6. esdiway

    esdiway Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    thank you for the suggestions. this lead me to the solution and the cause of the problem.

    the reason why ilife updates were not reaching my system was because i placed the apps in a subfolder under applications and not just in applications.

    now all my ilife apps are updated and working.

    thanks again theus and quasar!

    now i just have to figure if my application folder structure is correct (due to my oc'ness, i created subfolders for apps not in the standard OS install).
     
  7. Theus

    Theus PhilMUG Addict Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    4,996
    Likes Received:
    1,564
    Location:
    Antipolo / Las Pinas
    oops, haha glad to know you solved your problem.
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!