iChat Help...Please

Discussion in 'OS X and OS X Apps' started by 8cats, Oct 13, 2005.

  1. 8cats

    8cats Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Location:
    Anchorage, AK
    My husband (Las Vegas) recently purchased an iBook and we have been chatting through iChat pero super hirap talaga mag maintain ng decent conversation...please help me. i am here in the Phils. using blast prepaid dial up (which doesn't seem to be a problem with yahoo messenger when we were both pc users)...but right now, since we're both using macs...we can't carry out a decent conversation via iChat kasi palaging nag ha hang...please help po...i know a lot of our MAC GURUs are able to help...my husband is using the trial .mac account and he is having second thoughts kung magpu-purchase nga sya because of this.
    we tried skype (mac to mac) too difficult talaga....(mac to pc...ok)
    if anyone will suggest for me to upgrade and use broadband...kindly inform me po kung ano ang pinaka preferable na provider through your experience...please, desperate na po kmi.
    :broken:

    God bless you all.
    Bim
     
  2. airjunkie

    airjunkie Member

    Joined:
    Apr 17, 2004
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Location:
    Makati City
    It's your connection to the internet I believe. correct me if I'm wrong, guys,
    iChat requires a broadband connection.
     
  3. angel_benet

    angel_benet Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    3
    hmmm i use plain old dial-up at home with iChat with no problems doing the regular text chatting. i've even used this setup to do audio chats with longbeard in hong kong with excellent clarity.

    could you be a bit more specific with the problem? are you just doing regular chat or voice chat?
     
  4. hubes

    hubes Member

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Messages:
    728
    Likes Received:
    0
    Location:
    here, there, & everywhere
    Here are the minimum requirements for iChat. Don't forget that even though your plan provides a certain bandwidth in reality it doesn't always live up to it.
     
  5. Dave_D

    Dave_D Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    2,113
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ortigas Center, Pasig
    As long as you're not using Video, iChat will work with a dialup.

    I also believe it's a problem with your provider. Get a different ISP prepaid card to check it out.
     
  6. 8cats

    8cats Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Location:
    Anchorage, AK
    thank you for your replies. i will try a different prepaid card...i hope this will work. we only use it for audio chatting lang kasi wala pa iSight eh. ok naman po ang system requirement namin kasi we're both using the latest iBook and Powerbook (both 12"). accdg. po sa blast ay 56k ang access (?hope this is true)i will post feedback po. i hope maging maayos na po ang chat namin. God bless u all.:yes:

    [Edited on 10-16-2005 by 8cats]
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!