Help with PLDT DSL/ZyXEL modem/Wi-Fi!

Discussion in 'Time Capsule, AirPort Extreme, AirPort Express' started by babybro82, Sep 27, 2004.

  1. babybro82

    babybro82 Guest

    Hey everyone! I have a dilemma. I moved to a condo in Makati and applied for a new PLDT DSL account and they gave me this new Zyxel DSL modem to use. The PLDT guy set it up using my VAIO but the problem is I can only use the net with the VAIO thru ethernet. I can't access the net using my Mac or my other Windows XP laptop. My Linksys WRT54G and Apple Airport Express don't work with it either. Does anyone know how to configure the DSL modem or the Airport Express so I can wi-fi my place? It used to be so easy with the SMC and Nokia modems. The PLDT guy told me that the new DSL modem only allows one computer to access the internet from it! Is that true? He even said I won't be able to use it with a router or my airport express. I have a feeling he doesn't know what he's talking about but I'm sure someone here knows better.

    Btw, its a ZyXEL Prestige 650R and it connects via DHCP. I tried accessing the DSL modem settings but the guy changed the default password (is it really "1234"?)

    Hope someone can help. I called PLDT several times and they don't know what to do and they're not even sending back the guy who set it up originally to help me out after repeatedly asking them to do so everyday.

    Thanks! :wound:
     
  2. babybro82

    babybro82 Guest

    oops...sorry, posted in the wrong forum. haha I was so upset I wasn't thinking. I don't know how to move it, hope someone can. Thanks.
     
  3. Henjie

    Henjie Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    Location:
    Binondo, Manila
    Seems like your Zyxel modem is set up to act as a router instead of a bridge.

    To access the modem settings, just reload the factory config by pressing the "reset" button at the back of the modem for 10 seconds or so. URL for the web interface is http://192.168.1.1 while the username/password is admin/1234.

    Here's the settings you need (summary lang muna, sakit pa rin ng ulo ko, use the wizard setup):

    Mode: bridge
    Encapsulation: RFC 1483
    Multiplex: VC
    VPI: 0
    VCI: 100

    That's about it. Save the settings and it'll act just like the Nokia modems. Connect your WRT54G to the Zyxel modem, configure your WRT54G to act as the PPPoE client AND DHCP server and you've got WiFi. :)


    ~Henjie
     
  4. docnap

    docnap Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    589
    Likes Received:
    2
    Location:
    Libis, Quezon City
    Yup, Master Henjie is right,it is configured as a router. It took a master like Henjie to configure my Zyxel modem to work with my Linksys router several months ago. Even the IT guy from an Apple Reseller had a hard time configuring the modem settings. Mabuhay ka Henjie!

    Nap
     
  5. bagwis

    bagwis Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    0
    Location:
    U.P. Village, Q.C.
    @babybro82: were you able to solve this already?

    I have the same ZyXel modem/router installed in my Makati office and I followed the steps indicated here. I was able to reset the modem but could not access the configuration page. I typed in http://192.168.1.1 and it would not open anything. It would time out and an Internet Connection window would pop out and would say that the PPPoE server could not be found. I have yet to connect it to my router and configure it since I could not reconfigure the modem.

    I tried repatching things as they were and tried to surf with my computer connected via Ethernet, but to no avail. :( I tried using both PPPoE and DHCP connections and I still could not make it work. Maybe it's because I already reset the modem that's why I could not use it as it was.

    Help. Please?


    TIA

    [Edited on 10-16-2004 by bagwis]

    [Edited on 10-16-2004 by bagwis]

    [Edited on 10-17-2004 by bagwis]
     
  6. alfiesy

    alfiesy Active Member

    Joined:
    Apr 12, 2004
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Location:
    Makati City
    PLDT myDSL replaced my Nokia DSL modem with a Zyxel unit and ever since, the connection has been really SLOOOW, not just through my Mac but throughout the entire network (Windows PC computers connected included). The PLDT technician that services our account says that it's slow because of the number of computers connected to the Linksys router connected to the modem. Thing is, connection is slow even when no one else is using it. Am I missing something?
     
  7. bagwis

    bagwis Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    0
    Location:
    U.P. Village, Q.C.
    I seem to have purged (as directX said) my modem's settings when I pressed the reset button. :( I have called pldt already and they promised some action within the week. It was acting as a modem na pala so there was no need to reset. Anyway...lesson learned...charge to experience.

    The D-Link DI-624+ is Mac compatible by the way. It only costs 4,998 at Villman. For those looking for wireless routers and on a tight budget, this might be a good alternative.
     
  8. babybro82

    babybro82 Guest

    Hi guys! Well, I finally got to wi-fi my place 2 weeks ago. Sorry I just replied now, haven't had time to check the site. Anyway, they were right that it was configured as a router and once the pldt man told me the password he made I finally fixed it and placed the settings Henjie recommended (thanks so much!). I haven't tried it using the Linksys yet but it works flawlessly with the airport express. The signal is even stronger than my linksys. Regarding the speed, I noticed that it was actually faster than my dsl connection at my old house although they are the same package but I was using an SMC modem then. Though its just annoying that the Zyxel modem has to be so complicated. :mad: Thanks for your help guys! :party:
     
  9. docnap

    docnap Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    589
    Likes Received:
    2
    Location:
    Libis, Quezon City
    Yup, the Xyzel model is really complicated. The fact that Henjie had to come to my house to reconfigure it is proof of that.

    Nap
     
  10. tdbur

    tdbur Member

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    Philippines
    @Bagwis: were u able to get it all working already?
     
  11. bagwis

    bagwis Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    1,171
    Likes Received:
    0
    Location:
    U.P. Village, Q.C.
    Sorry for the late reply. Yes! It worked! I asked the PLDT tech guy, properly and nicely, if he could reconfigure the ZyXel as a bridge. :)Judging from what I saw, he did just what Henjie prescribed.

    Good luck! :)
     
  12. DON2003

    DON2003 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    3,871
    Likes Received:
    198
    Location:
    Binondo, Manila
    guys, I just have PLDT DSL connected and I was issued a Zyxel modem, it was working before the installer left and I switch it off at night, and in the morning, it connect but I can't surf and I tweak it for a whole morning until I was able to borrow a self install cd and I install it and it work but now its in router mode (always connected) but problem is many sites' dns can't be resolve and I tried to change the DNSs to 0.0.0.0 and now most work but still www.pldtplay.com can't
    anyone know what is the problem and the proper settings of the Zyxel modem? I am sure it run faster (a lot faster) before I self install it than now.,

    also now I need to go wifi and will install a Linksys WRT54G to the setup, what should I set the Zyxel to let it work with the Linksys?

    sana detail instruction because I am not good in network setup

    many thanks in advance
     
  13. juracy2edgar

    juracy2edgar Guest

    internet connection issue

    Hi there, Henjie. please help me.
    I have a new desktop, and I subscribed to pldt dsl just recently with the speed of 1mbps. since installation, it just allowed me connect to the internet very slowly, and after that, it has no connection at all. I'm using the Zyxel P-600 modem. Please help. It has no light on dsl and on internet.
     
  14. spiderman

    spiderman Member

    Joined:
    Apr 12, 2004
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Location:
    Manila, Philippines
    i had the same problem before
    i did not notice that it was set up as a router
    just did a factory setting reset and it was ok na
     
  15. weirdohenrico

    weirdohenrico Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    763
    Likes Received:
    14
    Location:
    Paranaque
    Having problems with Buffalo router with the zyxel modem -- I was able to look at the settings on the zyxel -- and it is acting as a bridge. Still the Buffalo doesn't want to play nice. Anyone have experience with Buffalo routers and the zyxel modem?
     
  16. zagu

    zagu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    2,671
    Likes Received:
    141
    Gender:
    Male
    Location:
    Makati,


    hi guys! need help also

    my internet seems to be going nuts again... the 3 lights are lighting steadily but i cant connect using ethernet and or my wifi (linksys wrt54g) what could be the problem? What should i use on my router? DHCP? or PPPoE?
     
    #16 zagu, May 4, 2009
    Last edited: May 4, 2009
  17. ckaryas

    ckaryas New Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hi... i am not an IT expert, but can understand the basics...

    i am not even sure if this is the same case raised by bagwis (long time ago)... i am hoping someone can advise me on this...

    i have dsl (modem zyxel P-600)... i also have speedtouch device (585v6) which i used as my dsl modem when i was in saudi...

    i want to know if i can connect the zyxel to the speedtouch so i can use wifi for my laptop, in addition to our regular desktop...

    please, please if somebody can tell me how to do that, i will very much appreciate the help... :rolleyes:
     
  18. cjfbio2

    cjfbio2 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    when i type admin/1234 it only takes me to the wifi setup page.. i'm on a zyxel P-660HN-F1A

    found it if anybody is looking adminpldt/1234567890
     
  19. koncept

    koncept Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bulacan
    has anybody noticed a decrease in their speed lately?? mine has shot down by 2 megs and i know i didnt lower my plan.
     
  20. macbookproi5

    macbookproi5 Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    655
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Vegas, NV
    i dont know if you need to bridge that modem. just reset it
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!