Diablo 2 Installation Problem

Discussion in 'Third party hardware, software and accessories' started by lamski, Jun 25, 2005.

  1. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    I just bought a copy of Diablo 2 (wih expansion) and tried to install it on my Mac and I encountered this problem. I basically have a windows-only playdisk and I need to send the disk to Blizzard for replacement. :upset:

    I'm not familiar with sending parcels out. What do I need to do? Can someone help me with this? Can someone send/receive the disks on my behalf? Anyone?

    I have another option - If anyone has a proper hybrid diablo 2 play-disk and is willing to swap/sell the disk, I'll be willing to make the exchange/transaction... :qmark:
     
  2. Gomi

    Gomi Active Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    2,164
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Ortigas Center
    lamski all the releases of diablo are hybrid, unless you are using a pirated version *wink wink*:eek: also, are you using the installer on the cdrom instead of the os x downloadable?
     
  3. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    Hello HAL9000,

    Of course I'm using original software. I just bought it from datablitz at greenbelt 1 last friday. :winkgrin:
    If you go to this link http://www.macaddict.com/forums/topic/60178 and go to post #19, you'll see that I'm not the only one with this problem.

    I've tried using both the OS X Native installer from the disk as well as the one from Blizzard's patch page. The strange thing is, only the Play Disk is windows-only. The rest of the disks are hybrids. :sigh: I've contacted Datablitz regarding the problem and I hope they get back to me with good news... I was really looking forward to spending the weekend levelling up. :(

    [Edited on 6.25.05 by lamski]

    [Edited on 6.25.05 by lamski]
     
  4. DiveSolana

    DiveSolana Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    284
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lost....in TIESTO LAND
    my problem naman with diablo 2 and the patches is that i was able to use the native patch which makes it work without having to open classic. I played it this way mga 4-5 times then now whenever i try to play it this comes out...hassle i dont know why this happens
     
  5. DiveSolana

    DiveSolana Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    284
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lost....in TIESTO LAND
    then when i click okay this comes out, ive done this already like 5 times hassle:devious::mad:
     
  6. Gomi

    Gomi Active Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    2,164
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Ortigas Center
    dude... theres a "do not show this..." blah blah at the bottom of the dialog screen.

    if that doesnt work try trashing your diablo 2 prefs...
     
  7. DiveSolana

    DiveSolana Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    284
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lost....in TIESTO LAND
    ah yeah pala thanks man, pero the problem is dapat when that screen comes out the "diablo II" burning logo should appear, like this dapat, but if you notice the 1st one i posted doesnt have it
     
  8. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    Just an update on my situation:
    Datablitz has agreed to assist me in getting a replacement disk from Blizzard. They were very prompt in responding and quite reasonable. The downside is that I have to wait for it... :sigh: But it's better that nothing right?
     
  9. DiveSolana

    DiveSolana Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    284
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lost....in TIESTO LAND
    how long is the wait dude?? btw how much did it cost you to get the LoD discs??;)
     
  10. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    I have to wait for about a month... bought the diablo 2 battle chest (diablo 1 & 2 and LoD expansion) for 1,550 PHP.
     
  11. Gomi

    Gomi Active Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    2,164
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Ortigas Center
    better get the battlechest... the lod standalone is over php750

    @dive i think you need to reinstall diablo completely using the downloadable os x installer... looks like you have some corrupted files.

    BTW: diablo 2 is so much faster in os 9 native (not classic!) than os x...
     
  12. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    I managed to buy a Star Craft Battle Chest for PC and Mac this afternoon. My old SC Battle Chest which I bought back in 1999 was Windows only.
     
  13. DiveSolana

    DiveSolana Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    284
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lost....in TIESTO LAND
    Hal9000- Dude how will i load it in os 9?

    TO EVERYONE DO NOT BUY FIRST THE BATTLECHEST VERSION OF DIABLO, DATABLITZ HAS ALREADY SENT A MEMO TO ALL THEIR STORES TO WARN ALL MAC USERS.
     
  14. Gomi

    Gomi Active Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    2,164
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Ortigas Center
    is your mac os 9 bootable? if it is... just put in the cdrom and run the included installer, you can either get the update through the built-in battle.net net access or download the patch (1.10b) from blizzard.com. pretty straightforward.
     
  15. lamski

    lamski PhilMUG Addict Member
    Supporter

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    2,841
    Likes Received:
    443
    Location:
    Makati, Philippines
    Just an update:

    Datablitz has found a replacement play disk. I'll probably drop by the store to later this day/week to get it. It took a while but it all worked out. :yes:
     

Share This Page

  • About PhilMUG

    Since the mid-1990s, PhilMUG (formerly the Philippine Macintosh Users Group) has grown to become not just the Philippines’ but one of the world’s foremost Apple user groups. Our online community brings together thousands of members from the Philippines and around the world for the latest news and discussions covering all Apple products and related hardware and software. Anyone can join PhilMUG, from newbies to experts, subject to our membership rules and guidelines.
  • Like us on Facebook

  • Buy us a beer!

    The staff works very hard to make sure that PhilMUG is running 24/7. Care to buy us a beer or help out with our hosting fees? We'd really appreciate it!

    Donate to us!